Over ons

Over ons2018-03-20T21:18:57+00:00

Over Zeeland Regatta

Aanleiding, waar we voor gaan en wat we willen zijn.

Zeeland mist een jaarlijks internationaal ‘must do’ zeilevenement voor eenheidsklassen open-, sport-, kielboten en catamarans.

Tijdens de eerste wintertraining op het Galgenweel, begin december hebben de Royal Yacht Club van Belgie en watersportvereniging Arne initiatief genomen dat leidt tot de eerste editie van de Zeeland Regatta welke gezeild wordt vanuit Oostwatering, Veere op 6, 7 & 8 juli 2018.

Wij vinden dat naast een competitief en professioneel georganiseerd wedstrijdprogramma (8-10 wedstrijden verdeeld over 2 dagen) een voor de deelnemers, supporters en coaches aantrekkelijk walprogramma niet mag ontbreken.

De zeil-community is hecht en wij vinden het belangrijk dat er naast, daar waar het om gaat, de competitie en sportiviteit, volop aandacht en tijd is voor het sociale aspect, samen zijn en samen plezier maken. Bij Zeeland Regatta staan de zeilers, de coaches en de supporters voorop. Daar doen we het voor.

Zeeland Regatta is er voor de beginnende zeiler die zijn/haar eerste grote wedstrijd vaart, de diehards die alle nationale en internationale wedstrijden varen en voor de zeiler met een handicap.
Deze brede mix maakt Zeeland Regatta uniek en aantrekkelijk.

Naast de competitie en de sportieve prestatie zet Zeeland Regatta zich in om waterbewustzijn te creëren en iedereen enthousiast te maken voor watergerelateerde thema’s. We doen dit in samenwerking met Dutch Wavemakers.

De hoeveelheid afval dat we tijdens het evenement met z’n allen produceren beperken we tot een minimum en de inzameling ervan ter plaatse beheren we efficiënt, “verminderen, hergebruiken en recycleren”.

We zien graag dat elke deelnemer aan de Zeeland Regatta ‘Zero Waste’ denkt. Op verantwoorde wijze zijn/haar spullen pakt om naar Zeeland te komen, enkel dingen meeneemt die nut hebben en weer mee terug naar huis gaan en niets op de wal of in het water terecht laat komen dat daar niet thuis hoort.
Alleen met z’n allen kunnen we het tij keren. Zeeland Regatta draagt hier graag aan bij.

Zeeland Regatta staat voor een vriendelijk, kwalitatief hoogwaardig internationaal zeilevenement.

Serieuze competitie in harmonie met serieus plezier en vermaak, op prachtig zeilwater en in een schitterende omgeving.. Alles op een verantwoorde wijze, elk jaar opnieuw, het 2de weekend van juli, direct aansluitend aan de Nieuwpoortweek.