Veere, 8 juli 2018
Zeilevenement voor jongeren

De eerste editie van het zeilevenement Zeeland Regatta is zeer geslaagd.
121 jonge deelnemers tussen de 7 en 18 jaar hebben met elkaar gestreden op het Veerse Meer. Het internationale zeilevenement staat open voor eenheidsklassen en wil uitgroeien tot een toonaangevend jaarlijks internationaal zeilevenement.

Initiatiefnemers van de Zeeland Regatta zijn Watersportvereniging Arne en de Royal Yacht Club van België. Aan de organisatie werken verder mee: Watersportverenigingen Breskens, Wolphaartsdijk, Scharendijke en Cat Club Zeeland. De regatta is gehouden vanuit jachthaven Oostwatering te Veere.

Vrijdag zijn voorafgaand aan de wedstrijden zeilclinics gegeven. Aansluitend is een practice race gevaren om de zeilers bekend te maken met de locatie en de te zeilen baan. Zaterdag 7 juli en zondag 8 juli zijn de wedstrijden gevaren.

Zaterdag, na een uitstel van 3 uur vanwege gebrek aan wind, zijn onder ideale omstandigheden meerdere wedstrijden gezeild. Zondagochtend zijn de wedstrijden vroeg gestart. De wind kwam aanvankelijk uit het oosten, viel weg en kwam even later terug uit het noorden. De condities waren wederom perfect.

Vrijdag 6 juli vond de officiële opening van de Regatta plaats in Brasserie Oostdok, waar het wedstrijdsecretariaat gehuisvest was. Het weekend kon niet meer stuk voor de vele Belgische deelnemers door gezamenlijk de gewonnen voetbalwedstrijd te vieren. De sfeer zat er goed in en dit is het hele weekend zo gebleven. Zaterdagavond is gezamenlijk gegeten en gefeest. De deelnemers hebben genoten van zon, wind en een goed georganiseerd wedstrijdprogramma. De slogan van de Zeeland Regatta: “Serious competition, serious fun” is dan ook meer dan waar gemaakt.

Wegens het grote succes hebben de organisatoren nu al besloten dat 5, 6, en 7 juli 2019 de volgende editie van de Zeeland Regatta zal gaan plaatsvinden.

Een deelnemer aan de Zeeland Regatta in een Laser Radial, foto: Zeeland Regatta