Zero waste

Naast de sportieve prestatie, competitie en het samen plezier maken zet Zeeland Regatta zich in om waterbewustzijn te creëren en de jonge generatie te bereiken en enthousiast te maken voor water gerelateerde thema’s. We doen dit in samenwerking met Dutch Wavemakers.

Zeeland Regatta wil we de hoeveelheid afval van het evenement minimaliseren en de inzameling ter plaatse van afval efficiënt beheren, “verminderen, hergebruiken en recycleren”.

Het is vanzelfsprekend dat Regel 55 nageleefd wordt. We zien graag dat alle deelnemers, coaches, supporters en bezoekers van Zeeland Regatta ‘Zero Waste’ denken en dat ze op verantwoorde wijze hun spullen pakken wanneer ze naar Zeeland komen, enkel dingen meenemen die ook weer mee terug naar huis gaan en niets op de wal of in het water terecht laten komen dat daar niet thuis hoort.

Dutch Wavemakers

Schoon, veilig en voldoende water; dát is waar de Dutch Wavemakers zich voor hard maken in zowel binnen- als buitenland. De waterambassadeurs zijn net terug uit Hong Kong waar ze de lokale jeugd en bezoekers van de zeilwedstrijd Volvo Ocean Race bewust gemaakt hebben van het belang van water.​

De Dutch Wavemakers is een project van ZSL. Acht jaar geleden gestart als een verbinder tussen overheden, het bedrijfsleven en watersporters, met momenteel als doel het wereldwijd vergroten van het waterbewustzijn. Watersporters en studenten Watermanagement en -techniek fungeren als ambassadeurs.

Sailors for the Sea

Zeeland Regatta is aangesloten bij Sailors for the Sea.
Deze organisatie zet zich in voor duurzame zeilevenementen en biedt ondersteuning om een duurzame zeilwedstrijd op te zetten.
Benieuwd? Kijk dan op de website.